Funguran-OH 50 WP

Kategori: Bitki Koruma 
Ürün Grubu: FUNGİSİT (Mantar ilacı)
Aktif Madde: %50 Metalik Bakıra Eşdeğer Bakır Hidroksit
Formülasyon: Islanabilir Toz (WP)

Ürünün Temsilcisi İle İletişime Geç

Ürünün Temsilcisi İle İletişime Geç

Fungusit

Funguran-OH 50 WP
  • Balıklara zehirlidir. Yer altı ve yer üstü sularına bulaştırmayınız.
  • Arılara zehirlidir. Çiçeklenme döneminde kullanmayınız.
  • Ürünü ambalajında, serin ve kuru yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.
  • Boşalan ambalajları herhangi bir maksatla kullanmayınız, usulüne uygun olarak imha ediniz.
Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

Bağ –  Bağ mildiyösü:

1. uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.

2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.

Kayısı, Şeftali - Yaprak delen (çil):

1. uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,

2. uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu)

3. uygulama: Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken uygulama yapılmalıdır.

Şeftali - Yaprak kıvırcıklığı:

1. uygulama: Sonbaharda yapraklar %80 döküldükten sonra,

2. uygulama: İlkbaharda Tomurcuklar kabarmaya başlamadan önce yapılmalıdır.

Domates - Erken yaprak yanıklığı:

Gerek fidelikte gerekse tarlada uygulamaya ilk lekeler görülür görülmez başlanmalıdır, iklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Domates - Bakteriyel benek:

Fidelikte veya tarlada hastalık belirtileri görülür görülmez koruyucu olarak, fide döneminde haftada bir, tarlada ise 8-10 gün ara ile 2- 3 uygulama şeklinde yapılmalıdır. Seralarda uygulama sayısı artabilir.

Zeytin - Halkalı leke:

Marmara bölgesinde:

1. uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

2. uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce,

Ege bölgesinde:

1. uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,

2. uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce,

3. uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce

Akdeniz bölgesinde:

1. uygulama: Hasattan sonra

2. uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce

3. uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır.

Tüm ilaçlamaların yağışların öncesinde veya hemen sonrasında yapılması gereklidir.

Turunçgil - Kahverengi leke:

Uygulamalara, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.

Nar- Kahverengi leke:

1. uygulama: Çiçek tomurcukları belirginleşmeye başladığında,

2. uygulama: Taç yapraklar döküldüğünde,

3. uygulama: Meyveler yarı büyüklüğe gelince uygulama yapılır.

 

Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılması tavsiye edilmez. Bir karışıma gerek duyulursa ön karışım testi yapılması tavsiye olunur.

Kullanıcı Tablosu

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama İle Hasat Arasındaki Süre

Bağ*

Bağ mildiyösü (Plasmopara viticola)

250 g / 100 L su

7 gün

Kayısı

Yaprak delen (çil) (Wilsonomyces carpophylus = Stigmina carpophila)

500 g / 100 L su (Dormant dönem) 250 g / 100 L su (Normal dönem)

7 gün

Şeftali

Şeftali yaprak kıvırcıklığı (Taphrina deformans)

350 g / 100 L su

14 gün

Yaprak delen (çil) (Wilsonomyces carpophylus = Stigmina carpophila)

350 g / 100 L su

14 gün

Domates

Erken yaprak yanıklığı (Altrernaria solani)

250 g/da

7 gün

 Bakteriyel benek (Pseudomonas syringae  pv.tomato)

250 g/da

7 gün

Zeytin

Zeytinlerde halkalı leke (Spilocaea oleginea = Cyclogonium oleaginum)

300 g / 100 L su

7 gün

Turunçgiller

 Kahverengi leke hastalığı (Alternaria alternata f.sp citri)

300 g / 100 L su

7 gün

Nar

Narda kahverengi leke (Alternaria alternata)

300 g/100 L su

28 gün

Benzer Ürünler